Foliumzuur

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid foliumzuur is 0,2 mg.
Vrouwen met een zwangerschapswens wordt geadviseerd om 0,4 mg foliumzuur per dag te slikken. Dit om neurale buisdefecten (waar een open schedeltje onder valt) te voorkomen.
Vrouwen met een zwangerschapswens met een voorgeschiedenis met neurale buisdefecten, wordt geadviseerd 5 mg foliumzuur per dag te slikken (dus 12 keer zo veel).

Mijn zoektocht naar glutenvrij foliumzuur was begonnen:
De pilletjes 0,4 mg foliumzuur is geen probleem. Bijna elke drogist heeft een glutenvrij huismerk.
De pilletjes 5,0 mg foliumzuur is een groter probleem…

Eerst gingen we informeren bij de apotheek van het ziekenhuis (we waren er immers toch). De pilletjes 5 mg foliumzuur die zij hebben, bevatten gluten. Ook de 2 andere leveranciers gebruiken tarwezetmeel als vulstof.

Via het coeliakieforum kreeg ik een link doorgestuurd:
Glutenvrij is Foliumzuur 5.000 Mcg van AOV
Te bestellen bij:
https://www.derooderoos.com
Maar medicijnen bestellen via internet ben ik niet zo happig op…

Daarna ging ik langs bij mijn eigen apotheek. Ook hun pilletjes 5 mg foliumzuur bevatten gluten. Helaas kunnen ze zelf ook geen pillen voor mijn draaien, want de vulstof die zij gebruiken bevat gluten…
Ze kende wel het merk AOV en ook De Roode Roos is betrouwbaar. Ze adviseerde mij om de pilletjes toch via internet te kopen. Dat is goedkoper dan als zij het moeten bestellen.

Vrijdag werd er een pakje voor mij afgeleverd, met mijn pilletjes glutenvrije foliumzuur 5 mg. Nu kan ik elke dag volstaan met 1 pilletje, in plaats van een hand vol pilletjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *