keuzes… (12w2d)

Deze dagen heb ik veel na gedacht, veel met vrienden en familie gesproken. Geprobeerd de minst slechte keuze te maken. Bevallen of curettage?
Bij een kleine bevalling kunnen we ‘waardig afscheid’ nemen van deze zwangerschap, van dit kindje, kunnen we het kindje zien. Maar wil ik het kindje wel zien? Ja, ik ben benieuwd hoe hij er uit ziet, hoe een kindje van 12 a 13 weken er in het echt uit ziet, of hij op ons lijkt. Maar dat is meer nieuwsgierigheid dan liefde.

Ironisch genoeg voelt dit als het verlies van een zwangerschap, terwijl met de zwangerschap niets mis is (en met het kindje wel). Bij Boris en Sanne voelde het als het verlies van mijn kindjes, terwijl met de kindjes niets mis was (en met de zwangerschap wel).
Daarnaast ben ik bang dat ik tijdens een bevalling weer te veel bloed verlies (net zoals bij de vorige 2 bevallingen) en weer een bloedtransfusie nodig heb. Tenslotte zal ik na een kleine bevalling zeer waarschijnlijk nog een curettage nodig hebben om de placenta te verwijderen.
Heb ik de lichamelijke en emotionele pijnen er voor over, om een ‘waardig afscheid’ te kunnen nemen? Nee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.