Uitgebreide afspraak (12w3d)

Bijna voor het eerst in mijn ‘loopbaan als patiĆ«nt bij de gynaecoloog’ worden we zo goed als op tijd geholpen. Hij maakt een uitgebreide echo, bekijkt het kindje van alle kanten om er zeker van te zijn dat het daadwerkelijk anencefalie is. Mede met behulp van een 3D-echo laat hij ons zien dat de schedel inderdaad ontbreekt, dat er boven de oogkassen alleen zacht weefsel aanwezig is.

Vervolgens legt hij de procedures uit van de verschillende behandelmethodes. Bij een opgewekte bevalling zal ik in het ziekenhuis moeten blijven. De medicijnen gaan gemiddeld binnen 24 uur werken, maar het kan ook 3 dagen duren. Na de bevalling (gemiddeld 12 uur) is zeer waarschijnlijk nog een curettage nodig om de placenta te verwijderen, zeker gezien mijn voorgeschiedenis (zowel bij Boris en Sanne als bij Eva liet de placenta niet volledig los, en ben ik daardoor zoveel bloed verloren dat ik een bloedtransfusie nodig had).

Een curettage zal ongeveer een half uur duren. Ik moet 2 uur van te voren aanwezig zijn, en als ik me goed voel mag ik niet lang na de operatie weer naar huis.

Al deze feiten overtuigen mij dat we de goede keuze maken. Ik zal er geen spijt van krijgen nu we hebben gekozen voor de curettage. Binnen een dag weer naar huis, valt te verkiezen boven ca. 3 dagen ziekenhuis. Drie dagen Eva niet of nauwelijks zien…

Nu we de keuze gemaakt hebben, willen we het ook zo snel mogelijk achter de rug hebben. De gynaecoloog belt wat heen en weer, wil de operatie graag zelf uitvoeren, en weet mij tussen het toch al drukke rooster voor morgen te proppen.
Morgen al, dan is snel, fijn.
Morgen al, dus moet er nu het e.e.a. geregeld worden: We moeten met mijn papieren langs de OK-planning, vervolgens langs het lab. om bloed te prikken en tenslotte nog even langs de anesthesist om mijn gezondheid en de narcose door te spreken.
Morgen al…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.