Vervolg?

What shout you do if you was her? If you knew that you would become very sick en would die in a couple of years?
Ik zit rustig tv te kijken, een ziekenhuisserie. En opeens komt die zin voorbij.
In een flits denk ik: Ik zou ophouden met onze wens om nog een kindje te krijgen. Ik zou gaan genieten met z’n 3-tjes.
Ik schikt van deze ingeving en vraag me af waarom ik nu wel zo graag nog een 4de kindje wil…

Mijn internist adviseerde mij om blij te zijn met wat ik heb. Liever 1 levend en gezond kind en 1 gezonde moeder, dan een moeder van meerdere kinderen die in de kreukels ligt. Maar hij beseft dat er geen medische gronden zijn voor dit advies en weet dat een kinderwens niet te sturen is.

Dat 4 zwangerschappen (waaronder een tweelingzwangerschap) hebben geleid tot maar 1 rondlopend kindje, is ‘domme pech‘. De redenen dat 3 zwangerschappen niet goed zijn afgelopen, hebben (voor zover we weten) niets met elkaar te maken. Ja, de Coeliakie kan een rol gespeeld hebben, maar was niet de enige reden.

Ik ben niet levensbedreigend ziek. Ik hoop nog heel lang, gelukkig en gezond te leven. En daarbij hoort onze wens voor nog een kindje, een speelmaatje voor Eva. Een spannende en onzekere zwangerschap heb ik daar voor over. En een zwangerschap is toch ook een beetje leuk, bijzonder?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.