De klap?

Was dit ‘de klap’ of gewoon omstandigheden?
Deze week was moeilijk. Ik was een beetje ziek, last van mijn darmen en van mijn maag. Een opgezette buik alsof ik 5 maanden zwanger was. Dat had ik nu ook bijna moeten zijn, extra moeilijk…
Eerst dacht ik dat ik gluten binnen had gekregen, of dat ik last had van spanningen. Maar ik denk dat het vooral een virusje is: Eva heeft ook een paar keer over gegeven, mijn ouders zijn ook allebei ziek geweest en ook een collega klaagde over buikpijn.

’s Nachts regelmatig naar de wc, slecht slapen, pijn in mijn buik. Ondanks dat toch aan het werk en elke dag lastige gesprekken met boze burgers.
“Heeft u kinderen? Dat kan ik me niet voorstellen.”

Spanningen, want deze week hadden we het nagesprek bij de gynaecoloog. De uitslagen van de gedane onderzoeken zijn bekend: Het was een jongetje en hij had inderdaad anencefalie…
Ook hebben we gesproken over een eventuele volgende zwangerschap. Normaal moeten vrouwen met een zwangerschapswens 0,4 mg foliumzuur per dag slikken. Dit om neurale buisdefecten (waar een open schedeltje onder valt) te voorkomen. Echter, vrouwen met een voorgeschiedenis, worden geadviseerd 5 mg foliumzuur per dag te slikken (dus 12 keer zo veel).
1 probleempje: de voedingssupplementen foliumzuur 5 mg die bij de apotheek te krijgen zijn, bevatten gluten. Ook de vulstof die ze gebruiken om zelf hun pillen te draaien, bevalt gluten.
Nu moet ik dus elke dag 12 pillen gaan slikken, of toch die pillen via internet kopen.

Maar de druppel die de emmer liet overlopen (lees mij een flinke huilbui bezorgde) was het bericht dat mijn buurvrouw zwanger is, nu 12 weken. En ondanks dat ik het haar heel erg gun, vind ik het ook erg moeilijk. Ik denk aan hoe het had kunnen zijn: Samen naar zwangerschapsyoga, tegelijk zwangerschapsverlof, 2 buurkindertjes die bijna even oud zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.