Verwachtingen (38w4d)

Ook al ben ik volledig klaar met deze zwangerschap, voor een baby ben ik nog niet helemaal klaar. Onderbroken nachten, zo’n mensje dat weer volledig afhankelijk is, weer volledig geleefd worden en nauwelijks tijd voor mezelf hebben. Ik was net zo blij dat Eva zichzelf een beetje kan verzorgen (zelf uitkleden en met een klein beetje hulp aankleden, gaat meestal zelf spelen als ik dat vraag).
Aan de andere kant lijkt het mij heerlijk, zo’n klein hummeltje tegen mij aan. Kijken naar alles wat ik herken, uit Erik, uit mezelf, uit zijn/haar broertje en zusjes en uit ons contact dat ik nu heb via mijn buik. Ik kijk uit naar de voedingen. En naar het showen aan het kraambezoek.
Ons kleintje is nu al een stuk groter dan Eva was, toen ze geboren werd. Al bijna een kilo zwaarder! Ik denk dat hij/zij donkere haartjes heeft. – Eva riep heel hard NEE toen ik dat zei, en wees op haar eigen helblonde haar –
Tenslotte probeer ik toch nog van deze zwangerschap te genieten. Het is immers mijn allerlaatste zwangerschap, ik weet zeker dat ik hierna nooit meer zwanger wil worden!
Ik geniet van de kleine trappeltjes in mijn buik. Van de hik die het kindje soms heeft. Van het extra goed voor mezelf zorgen en mezelf lekker verwennen. En van de goede smoes om steeds minder te hoeven (en te kunnen) doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.