Traktatie

Eva is deze maand jarig! Dit vergt de nodige voorbereidingen. Natuurlijk proberen wij haar zo veel mogelijk voor te bereiden op het afscheid van de crèche en haar nieuwe leven op school. Natuurlijk moeten er cadeautjes gekocht en feestjes gepland. Maar ook moet er een traktatie komen. Dus ik ging surfen op internet, op zoek naar een leuke traktatie.
Ik kom een fantastische blog tegen: https://traktatie.blogspot.com/

Hierop (naast heeeeel veel leuke tractaties) ook tips voor een goede traktatie:

  1. Een traktatie is eetbaar/drinkbaar. Zoals het woordenboek zegt over trakteren: “iets lekkers uitdelen om iets te vieren”. Dus geen plastic wegwerpprulleria.
  2. In 1x op te eten. Dus geen knotslolly waar 3 dagen aan gesabbeld moet worden. Geen zakje chips met een rolletje drop. Een zakje chips met een pakje drinken kan dan weer wel.
  3. Max. € 1,-. Daarboven wordt het al snel een geschenk ipv een traktatie.
  4. Knutsel- en/of baktijd; 30 stuks in een avond. En als jij en/of je kind niet van knutselen of bakken houden, doe het dan ook niet.
  5. Bij voorkeur niet al te ongezond.

Geen wegwerpprullaria. Ja, hier ben ik het helemaal mee eens! Hoe leuk het ook is om een klein cadeautje in Eva’s bakje te vinden, niet lang daarna slingert het ergens in huis rond en wordt er nooit meer naar om gekeken.

En toch… Dit is niet alleen een verjaardagstraktatie, dit is ook een afscheid. Dus ik ga toch op zoek naar een klein cadeautje voor Eva’s vriendjes. Wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *