Auto, vliegtuug, dun trein dun boewt

Voordat wij kinderen kregen, en voordat ik coeliakie had, reisden wij veel. En tja, de mooiste plekjes zijn het moeilijkste te bereiden. Zoals de Limburgse band Rowwen Heze zingt:

Auto, vliegtuug, dun trein Dun boewt.
Wat is de werreld tog groet

Bus, vliegtuig, auto, trein, bus, auto, lopen (netto reistijd ca. 36 uur)
Vlak voor de burgeroorlog was ik in Zimbabwe. Prachtig land, helaas sindsdien niet meer zo veilig… Chimanimani is een national parc waar je prachtige wandelingen kan maken, water kan drinken uit de beekjes en slapen in grotten. Soms waren we helemaal de weg kwijt, en bijna┬ázonsondergang, al uren geen mens tegen gekomen. Tja wat doe je dan… Gelukkig zagen we net op tijd een prachtige grot waar we de nacht door konden brengen.

Bus, vliegtuig, auto, bus, bus (netto reistijd ca. 20 uur)
Mijn broer woonde een tijdje in Ghana. Ik ging hem opzoeken en wij maakten een ries naar o.a. Mole National Parc. Vanuit het zwembad hadden we het mooiste uitzicht: een waterplas waar regelmatig olifanten en andere dieren kwamen drinken en spelen.

Bus, vliegtuig, auto, vliegtuig, kano, lopen (netto reistijd ca. 27 uur)
Ecuador is een veelzijdig land. Zee, Andes en de Oriente (= Amazone regenwoud). Wij vlogen in een heel klein vliegtuigje, over woud dat er uit zag als gigantische brocoli’s. Na even zoeken landden we op een ‘voetbalveld’terwijl een medepassagier frequent kruisjes sloeg. Bij de landingsstrook werden we opgewacht door Juan, die ons mee nam naar zijn huis, nog een paar uur varen in de kano. De volgende dag liepen we naar het moiste stukje op aarde: Een warme en koude waterval die samenkomen in een bassin. Helaas viel ik hier van een steen, scheurde ik mijn enkelbanden en kon ik niet meer terug lopen…

Auto, vliegtuig, bus, vliegtuig, kano (netto reistijd ca. 22 uur)
Een waar paradijsje: San Blas in Panama.

Fiets (netto reistijd ca. 1/2 uur)
En dichtbij zijn er ook de mooiste plekjes. Bijvoorbeeld de Soesterduinen.
Heel veel plezier met reizen… en met dromen!

Auto, vliegtuug, dun trein dun boewt
Waat is de werreld tog groet
Als ik mien oege sloet….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.