Voornamen

Vind je de namen van je kinderen even mooi? Lees ik zojuist op voornamelijk.

Ja natuurlijk! Zo horen bij mijn kinderen dus ze zijn prachtig!

Maar ondertussen denk ik weer aan dat proces: Hoe kom je tot een naam waar je allebei blij mee bent.
Lijstjes met namen, lijstjes met voorwaarden, bespreken met elkaar, uitzoeken wat de naam betekend, uitzoeken of er meer mensen zijn met de combinatie voor-achternaam, uitzoeken hoe populair de naam is.

Boris & Sanne kregen hun namen pas de dag na hun geboorte. Zij kwamen immers onverwacht zo veel te vroeg.
Eva kreeg haar naam toen we volop in de weeën op weg waren naar het ziekenhuis. We besloten haar toch geen Lise te noemen.
En Mirthe? Bij haar waren we al snel uit over de naam. Al een paar maanden voor haar geboorte. Alleen de schrijfwijze waren we het niet over eens: Erik wilde de meeste ingewikkelde schrijfwijze Myrthe, ik wilde de meest simpele schrijfwijze Mirte. Het is een compromis geworden.

Een tijd geleden vond ik een lijstje terug, geschreven in november 2010. Hierop stonden alle gegevens over de naam Kato en de naam Myrthe. Wat een toeval: In januari 2011 werd onze dochter Mirthe geboren. En 5 maanden later werd ons nichtje Cato geboren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.