8 maanden! (35 weken en 4 dagen)

Vandaag ben ik 8 maanden zwanger!
Ik begin redelijk te wennen aan mijn langzame verlof-ritme, vermaak me met kleine dingen als het maken van een lamp voor de kinderkamer, een paar boodschappen doen. Veel meer lukt ook niet, ik begin steeds meer last te krijgen van alle zwangerschapskwaaltjes: Pijnlijke benen, een overbelaste spier bij mijn rechter heup, een overbelaste spier in mijn linker voet, rugpijn, een steek onder mijn linker borst, opgezette voeten, zwaar lichaam, en steeds vaker een aantal oefen-weeën.

Was ik 2 weken geleden nog zo trots dat ik nog maar 8 kilo was aangekomen, nu zit ik toch al bijna op 15 kilo! Zal ons Prummeltje zo goed gegroeid zijn, of moet ik toch iets minder gaan snoepen 😉

Ik maak me steeds vaker ongerust over de bevalling, niet alleen meer over de gemengde gevoelens die het op zal roepen, maar ook over alles wat mis kan gaan. Eerst was ik voornamelijk bang voor een vroeggeboorte en de gevolgen daarvan. Nu ben ik ook bang voor de risico’s die elke bevalling met zich mee kan brengen. Ik heb iets te veel verhalen gelezen van (ook voldragen) kindjes die tijdens of vlak na de bevalling zijn overleden…
Gelukkig ben ik er meestal wel van overtuigd dat ik en ons Prummeltje het goed zullen doen, dat ons kindje binnen zo’n 6 weken in het mooie kamertje zal slapen.