Verpleegkundige-spreekuur (36 weken)

Afgelopen dinsdag hadden we naast de normale controle, ook een afspraak met de verpleegkundige. Dit verpleegkundigenspreekuur is in het leven geroepen om zwangeren te informeren over de normale gang van zaken tijdens de zwangerschap, de zaken waar de gynaecoloog meestal niet aan toe komt.

Al eerder vertelde de verpleegkundige mij over zwangerschapscursussen, kwaaltjes en wat daaraan te doen, kraamzorg, kraamcontrole en het nood-nummer. Nu vertelde ze hoe normaal een bevalling in het ziekenhuis wordt begeleid, wat we kunnen verwachten, wanneer we langs mogen komen. Normaal mag je voor de bevalling naar het ziekenhuis komen als je een uur lang, minimaal om de 5 minuten wee├źn hebt. Gezien onze voorgeschiedenis, mogen wij meteen komen zodra de bevalling begonnen is en/of als we iets niet vertrouwen. We kregen een rondleiding over de kraamafdeling, de verloskamers en langs de verschillende faciliteiten om de bevalling makkelijker te maken (douche, bad, skippyballen). Ze vertelde wat we allemaal mee moeten nemen, waar we de auto kunnen parkeren, wat we moeten doen als ’s nachts de afdeling afgesloten is.

Laat die bevalling maar komen, wij zijn er helemaal klaar voor!