ABC-tje

Vandaag kwam ik een abc-tje tegen op de site van Harmke. Abc-tjes bij bruiloften e.d. heb ik gelukkig nog nooit mee gemaakt. Maar deze vind ik wel leuk. Door een simpel abc-tje denk ik aan dingen die lang uit mijn gedachten waren.
– jammergenoeg in het engels, maar helaas niet te vertalen als abc-tje
 
Age: 35
Best Friend: Mijn vriendin Annemartine ken ik al vanaf de basisschool. Toen ik verhuisde naar de andere kant van het land, schreven we elkaar wekelijks dikke brieven, waarin we alle geheimen bespraken. Nu zien we elkaar helaas nog steeds niet veel. Maar we sturen elkaar regelmatig (kleine) berichting. Volgend jaar ken ik haar 30 jaar! 
Mijn vriendin Renske ken ik nu 17 jaar. Wij zaten op de HTS bij elkaar in de klas. Afgelopen weekend hadden we een vriendinnenweekend naar Antwerpen!
 
Chore you hate: administratie
Dreamhouse: vrijstaand huisje met mooie details, met grote keuken met openstaande deuren naar de tuin met grasveld en fruit boomgaard. Natuurlijk met vrij uitzicht en op loop/fietsafstand van een leuke stad en een lekker bos.
Maar eigenlijk ben ik ook heel erg blij met mij eigen huis: in een leuke buurt, op loop/fietsafstand van een leuke binnenstad, een mooi bos en de dierentuin. Helaas niet vrijstaand, geen grote keuken, geen logeerkamer, geen studeerkamer en geen boomgaard. Maar ach, je moet iets te wensen over hebben!
Essential start of your day: een knuffel van mijn liefies en een grote bak havermout of havermuesli.
Favorite color: donker rood (bordeaux)
Gold or siver: zilver of witgoud 😉
Height: 1,64 meter
Instruments I play: Ik heb klarinet gespeeld van jongs af aan totdat ik het huis uit ging (toen was ik 18). Ik heb het tijdens mijn afstuderen weer opgepakt, om ook wat anders onder handen te hebben: Ik speelde jazz samen met een oudere man die ik bij mijn bijbaantje had ontmoet. Sindsdien ligt mijn klarinet stof te happen in de kast. Het instrument geeft snel overlast voor de buren. En ik vind het confronterend om te merken dat ik het niet meer zo goed kan als vroeger. Ooit pak ik het weer op!
Job Title (most recent): medewerker projecten A bij een gemeente. Snap je nu wat ik doe? 😉
Ik ben projectleider civiele techniek: Als een straat opgeknapt moet worden, regel ik dat.
Kids: 2 leuke, eigenwijze kleine meisjes. En 2 helaas veel te vroeg overleden kindjes.
Life is incomplete without: een goed gesprek
Music that you always listen to: Als ik alleen in de auto zit, luister ik meestal naar 3FM. Soms naar een cd.
Ik wil nog steeds een cd maken met vrolijke liedjes: de schuyt (De Dijk), de kapitein (Acda en de Munnik), peaches (the Presedents of the USA), holiday in spain (Blof en Counting Crows), I got a feeling (black eyed peas), house of fun (Madness), op een mooie pinksterdag (Annie M.G. Smidt en Harry Bannink), Amsterdam (Jacques Brel; De Dijk; Acda en De Munnik), it’s raining man, paradise by the dashboard light (Meat loaf), op fietse (Skik), een dag zo mooi (Trockener Kecks), met hart en ziel (Trockener Kecks), always look on the bright side of life (monty python) enz.
Nickname: geen idee
Overnight hospital stays: bij mijn geboorte en bij de geboortes van mijn kinderen
Phobias of fears: sinds ik lang geleden tegen een kwal aan zwom, krijg ik de kriebels van kwallen. Ook van die dode die soms hier langs de kust liggen.
 
Quote from a movie: Ik kijk niet veel films meer. Ooit ging ik elke week naar de sneak preview. Maar sinds we verhuisd zijn (nu 7 jaar geleden) ben ik niet meer in de bioscoop geweest (behalve 1 keertje in Panama stad). En ’s avonds ben ik meestal te moe om een film te volgen.
Reason to smile: heel veel!
Siblings: mijn broer Bram. Hij is 15 maanden jonger dan ik ben.
Time you wake up: Vanmorgen was het nog geen 6 uur toen Mirthe wakker werd en vertikte om weer te gaan slapen. Bluh!
Underwear: duur
Very important date this year: 5 december
Worst habit: ik wil graag dat het op mijn manier gebeurd…
X-ray’s you’ve had done: Midden in het Amazone-gebied viel ik van een steen. Met een enkel zo groot als een tennisbal kwam ik een paar dagen later in een klein ziekenhuisje waar ze een x-ray maakten. De zendelinge die de foto maakte, vroeg wanneer ik voor het laatst ongesteld was geweest (in verband met eventuele zwangerschap). Ik vertelde over de pil en doorslikken tijdens de vakantie. Kreeg meteen een boekje mee over ‘het ware geloof’.
Overigens, de enkel was niet gebroken. Maar ik had er nog jaren last van gehad.
Yummy food you make: Glutenvrij natuurlijk! zie recepten
Zoo animal: de olifant! En binnenkort weer een baby-olifantje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.