Glutenvrij op kinderdagverblijf

Vandaag had ik overleg met het vestigingshoofd van Mirthe’s kinderdagverblijf. Wat is ‘glutenvrij eten’, wat kunnen zij doen, wat kunnen wij doen?
Het was een positief gesprek. Ik voelde me soms een beetje een zeur, maar dat moet dan maar.
 
’s Ochtends hebben de kinderen diksap of drinkyoghurt met een koekje. Wij maken een trommeltje met wat koekjes, ontbijtkoek e.d. En ik doe kleine ontbijtkoekjes in de vriezer.
Als er een kindje jarig is, wordt er getrakteerd. Ik maak een apart trommeltje met lekkere dingetjes en doe in de vriezer een paar cakejes e.d.
 
Voor de lunch zorgen wij voor een aantal boterhammen en/of broodjes in de vriezer. En een paar crackers/beschuiten o.i.d.
Ook zorgen wij voor kleine verpakkingen met zoet beleg. Het kinderdagverblijf zorgt voor smeerkaas en kaas. Van de laatste gaat bij binnenkomst rechtstreeks een aantal plakken in Mirthe’s speciale doosje in de koelkast.
De leidsters zullen Mirthe’s brood aan het aanrecht smeren en eventueel krijgt Mirthe een dienblad zodat ze een ‘eigen afgeschermde glutenvrije omgeving’ heeft. Zo is het hopelijk voor de andere kindjes ook duidelijk dat ze daar niet aan mogen komen.
 
’s Middags eten ze fruit. Dat is natuurlijk geen probleem.
 
Aan het einde van de middag hebben ze soms een soepstengel of zoute stokjes.
Hiervan zal ik aan een glutenvrije variant in Mirthe’s bakje doen.
 
Op de groep hangen we dit infoblad met foto en zij zullen ons tijdig informeren over bijzondere dingen zoals Sinterklaas, zodat wij voor een passende vervanging kunnen zorgen.
Wij moeten veel zelf meenemen, maar dat vind ik niet erg want dan weet ik in ieder geval dat het goed en lekker is. Het vestigingshoofd zal zelf ook rondkijken en zo nu en dan iets in Mirthe’s bakje doen.
Dit is de theorie. Hoe dit in de praktijk het beste werkt, moeten we nog achter komen.
 
 
Dus er is werk aan de winkel:
Trommeltjes kopen, inhoud regelen en leidsters inlichten over onze afspraken!
 
– zie hier voor inhoud tractatietrommeltje
– zie hier voor inhoud koektrommetje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.