Nurture of Nature

Waar komt je karakter vandaan? Hoe komt het dat mijn dochters zo’n sterke eigen wil hebben? Dat ze zo verschrikkelijk boos kunnen zijn om haast niets?
Maar aan de andere kant zijn ze zo lief en hulpvaardig. Mirthe brengt altijd Eva en koekje voordat ze er zelf 1 neemt. Eva loopt op de trap altijd achter Mirthe aan. “Als ze valt kan ik haar opvangen.”
Ze zijn in veel dingen hetzelfde, maar ook in veel dingen verschillend. Eva snapt niets van humor, wordt boos als iemand een grapje over haar maakt. Mirthe maakt vaak grapjes. Zo klein als ze is, maakt ze ons bewust aan het lachen.
 
Volgens Erik hebben ze dat pittige/pinnige van mijn oma, die hij overigens nooit ontmoet heeft. Het sociale van hem. En heeft Mirthe haar humor van mijn neef Gijs.
Tja, het zal wel iets ingewikkelder zijn…
 
Vandaag hoorde ik van mijn collega dat gedrags-erfenissen tot 6 generaties terug gaan.
Voor mij een reden om mij (de komende tijd?) weer eens in onze voorvaderen te verdiepen. Maar tjonge wat is dat moeilijk: Hoe beschrijf je iemand die zo dicht bij je staat? Waar je zo veel van weet?
En aan de andere kant: Waar haal ik de tijd vandaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *