Buikgriep vergroot ontwikkeling coeliakie…

Op Darmgezondheid.nl lees ik: Link Coeliakie ‘epidemie’ en infecties op jonge leeftijd

In de Zweedse studie werd de gezondheidsgeschiedenis van kinderen met coeliakie vergeleken met die van kinderen zonder de ziekte. De gemiddelde leeftijd waarop de coeliakie ontwikkelde was 11 maanden, waarbij de diagnose 4 maanden later werd gesteld. De onderzoekers zagen dat het doormaken van van 3 of meer infecties (gerapporteerd door de ouders) het risico op coeliakie met 50% vergrootte. Alleen al gastroenteritis (= buikgriep) vergrootte het risico met 80%.”

Is Mirthe rond 11 maanden ziek geweest? Ik lees het terug op mijn blog:
Half november ben ik gestopt met borstvoeding. “Sindsdien heeft Mirthe de ene na de andere ziekte. Het begon met buikgriep (ze bleef maar overgeven), daarna de 5e ziekte, vervolgens de waterpokken (waar ze gelukkig nauwelijks last van had) en tenslotte een verkoudheid. Zou ze dit niet hebben gekregen als ik niet gestopt was met de borstvoeding? Of is het gewoon de tijd van het jaar?

Had ik nog langer door moeten gaan met borstvoeding? Was mijn meisje dan niet ziek geworden? Had ze dan geen coeliakie ontwikkeld?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.