Boris en Sanne, 3 jaar later…

Op de geboortedag van Boris & Sanne gaan we op kraambezoek. Dat lijkt geen logische keuze, dat lijkt alsof we het voor onszelf heel moeilijk maken. Maar het is geen gewoon kraambezoek…

’s Ochtends regent het pijpenstelen. Ik maak een appeltaart voor Boris & Sanne, een taart voor hun 3e (ver)jaardag. En ik maak kruidnootjes en pepernoten. Vandaag is immers ook de dag dat Sinterklaas na een lange reis Nederland bereikt.

’s Middags breekt de zon gelukkig door. We schakelen de buurman in voor de taart die nog in de over staat en met z’n 3-tjes vertrekken we naar de dierentuin. We gedenken op deze manier onze 2 eerstgeborenen, vieren hun geboortedag. En in de dierentuin gaan we op kraambezoek: Indra beviel in 2007 van een jong, wat helaas vlak na de geboorte overleden is. Vier dagen geleden werd haar dochter Kina geboren, wat kleintje betekent. Wat een schatje!

Deze dag voelt voor mij heel anders van vorig jaar en het jaar er voor. Door het verlies van de zwangerschap 1,5 week geleden zou je verwachten dat het veel zwaarder zou zijn. Het tegendeel is waar: Afgelopen jaren dacht ik van uur tot uur, van minuut tot minuut, wat we die dag deden, wat er die dag gebeurde. Vandaag, 3 jaar na die dag, ben ik er niet zo intens mee bezig. Het is Boris-en-Sanne-dag, een dag om te gedenken, een dag om te vieren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.